Quiche Lorraine – Fransk ost og skinkepai!

27 mai

Synes du også det er vanskelig å være kreativ til middag? Noen ganger går det rett og slett litt i stå. Det blir mye av det samme. Men nå har jeg ryddet litt i noen oppskrifter og håper å kunne være litt flinkere fremover. I går ble det laget en Quiche, enkel å lage og kjempegod. Restene gikk med til lunsj på jobb i dag. Den var like god da, og paibunnen var fortsatt sprø.

Quiche Lorraine
Du trenger: 1 paideig, oppskriften finner du her.
Fyll: 200 g røkt skinke, 4 egg, 2,5 dl fløte el melk, 1/2 ss dijon sennep, 2 krm salt, 1 krm pepper, 3 ss strimlet bladpersille, 3 dl revet ost feks Jarlsberg.
  • Lag paideigen etter beskrivelsen du finner her, evt om du har en engen oppskrift. Lag den gjerne dagen i forveien. Og hvis du ikke vil lage den fra bunn, kjøp en pakke paideigmix. På hytta er sistnevnte praktisk. Paideigen skal hvile i paiformen i kjøleskap i 30 min etter at den er trykket ut.
  • Sett ovnen på 225C . Skjær skinkeskivene i små biter. Visp sammen egg, fløte, sennep, salt og pepper. Rør inn persillen.
  • Forstek paibunnen i 15 min, midt i ovnen.
  • Fordel skinken i paiskallet, dryss osten over. Hell i eggeblandingen, og sett den på nederste rille i 30 minutter.
Nytes med en frisk salat.  Her med parmesanchips. Superenkle å lage. Bare å raspe parmesan og legge to teskje pr chips på et bakepapir. Stekes i 3-4 min på 180C. Godt som snacks.

Legg igjen en kommentar